تاریخچه نقشه برداری به زمان های بسیار قدیم برمی گردد از انسان های اولیه که می خواستند محل شکارگاه ها و مزارع را به یاد داشته باشند و یا موقعیت ان را به نسل بعدی شان منتقل کنند تا نسل های بعدی بتوانند حدود مزرعه های خود و فرزندان شان را با همسایه های خود مشخص کنند و هم چنین نقشه قلمرو های خود را تعیین کنند. بعد از ان نقشه برداری از جنگل ها کاربردهای زیادی داشت تا جایی که بودجه اختصاصی ونظامی سنگینی به ان دادند که باعث پیشرفت زیادی در این زمینه شد و امروزه این دقت و پیشرفت را مدیون دقت ان دوره هستیم. امروزه این نقشه ها بیشتر برای راه سازی و شهرسازی و ساختمان به کار می رود. دانشگاه های مختلفی در سراسر جهان در حال اموزش این رشته به علاقه مندان خود هستند و در همه جای جهان کاربرد نیز دارد. شاید اگر شما در رشته های دیگر مثل وکالت تحصیل کنید نتوانید در تمامی کشورها مشغول به کار شوید اما نقشه برداری از انجایی که در سراسر جهان با یک زبان و نرم افزار یکسان کار می کنند شما می توانید در هر کشوری که دوس دارید مشغول به کار شوید. یک نقشه بردار می تواند در زمینه هایی از جمله: جمع اوری اطلاعات، تلفیق، تحلیل، پردازش، ذخیره سازی، اماده سازی و انتقال داده های مکان فعالیت کند.

ارگان هایی که به نقشه بردار نیاز دارند:

  • سازمان نقشه برداری کشور
  • سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
  • شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی کشور
  • سازمان مدیریت و برنامه ریزی
  • سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح

پیمانکار نقشه بردار که بیشترین فعالیت را در کار های عمرانی دارد می تواند خدماتی مانند: برداشت نقشه عوارض زمین و اجرای طرح و برنامه های عمرانی را ارایه دهد و چون عملیات ساخت وساز یک کار تخصصی است نیاز به دقت و ظرافت و افراد کار بلد و متخصص دارد.

خدمات این گونه شرکت ها

نقشه برداری ها با یک تیم با تجربه و مجهز به تجهیزات به روز مثل جی پی اس ایستگاهی و هم چنین با کمک پهپاد بدون سر نشین و نقشه های هوایی اماده و ارایه می شوند. این خدمات شامل: نقشه برداری هوایی، ارایه خدمات نقشه برای نقشه های ثبتی املاکی، بهره گیری از جی پی اس و سیستم ماهواره ای برای تعیین دقیق موقعیت مکانی املاک، برداشت نقشه زمینی از کاداستر توپوگرافی و نیمه شهری و شهری

نکات مهم در انتخاب شرکت های نقشه برداری

انتخاب درست یک شرکت می تواند در وقت و هزینه های شما صرفه جویی کرده و بسیاری از نگرانی ها و مشکلات شما را حل کند. کارهای بسیار سخت و فنی که توسط این شرکت انجام می شود پایه ای است که پروژه شما براساس ان ساخته می شود بنابراین انتخاب یک شرکت معتبر بسیار ضروری است. نقشه برداری نیاز به مهارت های خاص و پیچیده ی خود را دارد. شرکتی را انتخاب کنید که از تجهیزات پیشرفته برای برداشت نقشه استفاده می کنند چون تجهیزات پیشرفته قطعا دقت بالایی هم دارند. وقتی ما از تجهیزات پیشرفته و امروزی برای اندازه گیری فاصله و زاویه مثل سیستم های موقعیت یابی جهانی استفاده کنیم باعث می شود تا نقشه ی کارامد، دقیق و مقرون به صرفه داشته باشیم. تمامی این شرکت ها باید دارای مجوز باشند اما باید توجه کرد که همانطور که گرفتن گواهینامه رانندگی نشانه راننده ی حرفه ای نیست پس باید دقت کنید تا شرکتی معتبر و با سابقه که در دادن خدمات دقیق نیز هستند را انتخاب کنید. شاید کم هزینه ترین خدمات در نقشه برداری برای شما مهم باشد اما توجه کنید که هرچه یک نقشه ارزان تر باشد قطعا کیفیت کمتری نیز دارد بنابراین ممکن است هزینه کمتر بپردازید ولی مطمین باشید که خدمات بی کیفیت و با خطای بالای محاسبات دریافت می کنید.